- Kliknij menu hamburgerowe w prawym górnym rogu
- Wybierz „Social Accounts” (konta społecznościowe)
- Znajdź konto, które chcesz ponownie połączyć
- Kliknij ikonę wtyczki, która pojawia się po najechaniu myszą
- Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby dokończyć ponowne połączenie konta

W przypadku kanału YouTube zaloguj się na konto Google, które jest właścicielem kanału, i zaznacz każde uprawnienie na ekranie uprawnień Google lub opcję „Select all” (zaznacz wszystko), jeśli jest wyświetlana, zanim klikniesz „Continue” (dalej). Niezaznaczone uprawnienie może ograniczyć publikowanie, statystyki lub funkcje Content ID; zobacz, jak połączyć kanał YouTube.
W przypadku kanału YouTube zarządzanego przez Content Ownera sprawdź konto CMS i konfigurację Content ID przed ponownym połączeniem.